GündemManşetSiyasetTeknoloji

Erdoğan: NATO Azerbaycan’a desteğimiz nedeniyle bazı silah parçalarını vermeyi reddetti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün (NATO) Azerbaycan’a verdiği destek nedeniyle Türkiye’ye askeri teçhizat sağlamayı reddettiğini söyledi.

Bu iddia, Erdoğan’ın Savunma Bakanı Hulusi Akar ve bir dizi savunma sanayii yetkilisinin eşlik ettiği yerel yapımı “İstanbul” firkateyninin açılışına katılırken yaptığı konuşmada geldi.

Türkiye cumhurbaşkanı, “NATO müttefiklerimizden bize bazı savaş parçaları sağlamalarını istedik, ancak Azerbaycan’a verdiğimiz destek nedeniyle reddettiler” dedi.

“Bu yüzden askeri sanayide kendimize yüzde 100 güvenmeye karar verdik” diye devam etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı, “ülkesinin savunma sanayinde ve orduda önemli ülkeler arasında en üst sırada yer aldığına” dikkat çekti.

Aralık ayı sonunda Erdoğan, tartışmalı Dağlık Karabağ bölgesinde ateşkesin uygulanmasını bir an önce izlemek üzere Rusya ile ortak izleme merkezinin faaliyete geçirilmesi yönündeki umudunu dile getirdi.

Türk Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Karabağ’daki ateşkesi izlemek üzere Azerbaycan’da bulunan Türk askerlerine hitaben “Ortak izleme merkezinin bir an önce faaliyete geçmesini temenni ediyorum” dedi.

“Ateşkesi ihlal eden davranışlarda bulunan Ermeni kuvvetlerine hatayı tersine çevirmelerini tavsiye ediyorum.”

almasdarnews

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.