Manşet

Endonezya Sahil Güvenliği İran ve Panama Tankerlerini Ele Geçirdi

Pazar günü sahil güvenliğinin İran bandıralı MT Atını ve Panama bandıralı MT Frea gemilerini şüpheli yasadışı yakıt transferleri nedeniyle ele geçirdiğini söyledi .

Sahil güvenlik sözcüsü Wisnu Pramandita’dan yapılan açıklamada, Kalimantan ili açıklarındaki sularda ele geçirilen tankerlerin daha fazla soruşturma için Riau Adası Eyaletindeki Batam adasına kadar eşlik edildiği belirtildi.

Uluslararası Denizcilik Örgütü, gemilerin güvenlik ve şeffaflık için transponder kullanmasını şart koşmaktadır. Ekipler, korsanlık veya benzeri tehlikeler söz konusu olduğunda cihazları kapatabilir. Ancak, yasa dışı faaliyetler sırasında bir geminin konumunu gizlemek için transponderler genellikle kapatılır.

El koyma konusunda yorum yapmayan İran, tankerlerindeki izleme sistemlerini devre dışı bırakarak petrol satışlarının varış noktasını gizlemekle suçlanıyor ve bu da Tahran’ın ABD yaptırımlarına karşı koymaya çalışırken ne kadar ham ihracat yaptığını değerlendirmeyi zorlaştırıyor.

2018’de eski Başkan Donald Trump, Washington’u İran’ın altı büyük güçle yaptığı 2015 nükleer anlaşmasından çıkardı ve Tahran’ın petrol ihracatını sıfıra indirmek için yaptırımları yeniden uygulamaya koydu.

İran, MT Horse gemisini geçtiğimiz yıl 2,1 milyon varil İran kondensatını ulaştırmak için Venezuela’ya gönderdi.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.