Dün Geceki kutlamalarda Avrupa’da neler oldu?

Fransa’da hükümet dün akşam saat 20:00’den itibaren şehirlerde görünür güvenlik güçleri varlığının bulunmasını emrederken, Paris’te metro hatlarının yarısı çalıştı.

Şu ana dek iki kez kısıtlama önlemlerinin uygulandığı Fransa’da barlar, restoranlar ve kültürel mekanlar yeni yılda da kapalı olacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yeni yıl konuşmasında , ülkede aşı uygulamasında yavaşlık konusundaki eleştirilerle ilgili olarak “meşru olmayan gecikmelerden” kaçınma sözü verdi

Virüsün hızla yayıldğıı ve en kötü etkilenen bölgelerde 20 milyon kişinin evlerinde bulunmak zorunda kaldığı İngiltere’de ise Başbakan Boris Johnson, halka kurallara uyma çağrısı yaptı.

Polisin evde kutlama uyarısının ardından Londra’da sokaklar boş kaldı.

Normalde Thames nehri kıyısındaki büyük dönmedolap London Eye civarında yapılan havai fişek gösterisi, başkentin farklı noktalarında yapıldı.

İrlanda, en yüksek düzey kısıtlamalara geçerken, Almanya’daki kısıtlama önlemleri 10 Ocak’a kadar yürürlükte kalacak. Hükümet havai fişek satışlarını yasaklarken, kamusal alanda buluşabilecek kişi sayısını kısıtladı.

9 ay sonra görevi bırakacak olan Başbakan Angela Merkel, yeni yıl konuşmasında salgınla ilgili komplo teorileri üretenlere yüklendi.

İtalya’da saat 22:00’den itibaren sokağa çıkma yasağı yürürlüge girerken, Hollanda da 19 Ocak’a kadar kısıtlama önlemleri alınacak.

Bu arada Türkiye’de de dört günlük sokağa çıkma yasağı başladı.

BBC NEVS

Exit mobile version