Manşet

Sırbistan, NATO’ya 1999 Bombalama Olayından Dolayı Dava Açtı

Yugoslavya’daki 1999 NATO bombalamasının Sırp kurbanları, 20 yıldan fazla bir süredir ilk kez Çarşamba günü, hava saldırıları sırasında tükenmiş uranyum mühimmatının kullanılmasıyla ilgili olarak ittifaka karşı dava açacaklar, hukuk ekibinin başındaki avukat Srdjan uzmanlar, Sputnik’e söyledi.

Aleksiç ve ekibi, birkaç yıldır davaları maddi delillerle bir araya getiriyor. Tüzel kişilik olarak NATO aleyhine davalar mağdurlar adına açılacak.

“Çarşamba günü Belgrad, Novi Sad, Kragujevac, Nis ve Vranje şehirlerindeki mahkemelerde dava açıyoruz. Beş dava açacağımız en yüksek mahkemelerden bahsediyoruz. Kurbanlar, 1999 yılında Kosova’da bulunan ve ölen ve hasta Yugoslavya Cumhuriyeti’nin polis memurları ve ölen gerçek kişilerdir. İlk aşamada, bunların İtalyan ordusunda olduğu gibi aynı vakalar olmasını istiyoruz ”dedi.

24 Mart 2010’da Belgrad’daki eski federal askeri karargah binasının önünden geçen bir adam, 1999 NATO hava harekatı sırasında Yugoslavya’ya karşı yıkıldı.

24 Mart 2010’da Belgrad’daki eski federal askeri karargah binasının önünden geçen bir adam, 1999 NATO hava harekatı sırasında Yugoslavya’ya karşı yıkıldı.

NATO’da radyoaktif mühimmatın yakınında ve kullandıkları yerlerde yüksek radyasyon dozları alan Batı Avrupalı ​​askerlerde olduğu gibi, avukat Sırp mağdurların her biri için en az 300.000 avro (364.508 $) tazminat almaya çalışıyor. ). Aleksiç’e, İtalyan ordusunun çıkarlarını başarıyla temsil eden İtalyan avukat Angelo Fiore Tartaglia yardım ediyor.

AMN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.