GündemManşetSiyaset

Canlı: Erdoğan: İdeolojik, turistik, ticari hesaplarla dini sembollerimize sataşılmasını art niyetli buluyoruz

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,”Milletin böyle bir talebi yokken, ideolojik, turistik, ticari hesaplarla dini sembollerimize sataşılmasını art niyetli buluyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizimle vizyonda, programda, projede yarışamayanların, işi kendi aralarında hakaret, iftira, yalan yarışına çevirmeleri, ülkemiz adına bir kayıptır.” dedi.

Erdoğan, “Bu ülkede hiç kimsenin CHP’nin keyfine göre hareket etme, CHP’nin istediği gibi davranma mecburiyeti yoktur.”  ifadelerini kullandı.

‘Bu zatlara Türkiye’nin 70 yıldır demokrasiyle yönetildiğini hatırlatmak gerekiyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kendi partilerinin içini bir ur gibi sardığı anlaşılan taciz, tecavüz, hırsızlık vakalarına karşı erdemli bir duruş sergilemek yerine, yalan ve iftira çıtasını yükselterek gündem saptırmaya çalışanlar beyhude yere çırpınıyorlar.”

Erdoğan, “Öğretmen CHP’liyse makbul, değilse kötü. Çiftçi CHP’ye oy veriyorsa iyi, vermiyorsa cahil. Yargı mensubu CHP’nin istediği gibi davranıyorsa saygıdeğer, kendi vicdanına göre hareket ediyorsa militan. Polis CHP’nin arzusu istikametinde hareket ediyorsa aferin, kanuna ve amirlerinin emirlerine göre davranıyorsa zorba. Bu listeyi her meslek grubu için, her fert için uzatmak mümkündür. Sanıyorum bu zatlara Türkiye’nin 70 yıldır demokrasiyle yönetildiğini sık sık hatırlatmak gerekiyor.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Proje üretmek yerine başkalarının projelerine payandalık etmek, kendi hayalini kurmak yerine başkalarının hayalinde figüran olmak bizim asla itibar etmek veya takdir edeceğimiz bir siyaset tarzı değildir.” dedi.

Erdoğan, “CHP’nin, eğer azıcık ar, haya duygusu varsa, tüm bu taciz, tecavüz, hırsızlık iddialarından temizlenmeden milletin karşısına çıkmaması lazımdır.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“Ne diyor; ‘Uyuşturucu kaçakçılarına, organ mafyasına vergi’. Bu ne demek biliyor musunuz; ‘Uyuşturucu satıcılığı yapabilirisiniz, organ mafyası olarak örgütler kurabilirsiniz’. Ya sen ne yapıyorsun, farkında mısın? Bu ne sapkınlıktır. İstikametini tamamen şaşırmış.”

‘Kimsenin inancımıza, meşrebimize, kültürümüze el ve dil uzatmasına müsaade etmeyiz’

Erdoğan, “Biz, hayatımız boyunca kimsenin kökeniyle, inancıyla, meşrebiyle, kültürüyle, hayat biçimiyle uğraşmadık, uğraşmayız. Ancak kimsenin de inancımıza, meşrebimize, kültürümüze el ve dil uzatmasına müsaade etmeyiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’nin kafasında, 1940’ların faşist uygulamalarına geri dönüş gibi bir hesap varsa, peşinen bunun yanlış olduğunu söylüyoruz.”  diye konuştu.

Erdoğan, “Milletin böyle bir talebi yokken, ideolojik, turistik, ticari hesaplarla dini sembollerimize sataşılmasını art niyetli buluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadelerini kullandı:

“Ülkemizi geriye değil ileriye doğru götürecek her hizmetin başımızın üzerinde yeri vardır. Ama milletimizin değerlerine, tarihine, kültürüne yönelik terbiyesizliği, saldırıyı da hoş göremeyiz.”

Erdoğan, “17-25 darbe girişimini hukuk kılıfına sokmaya çalışanın da, 15 Temmuz darbe girişimine ‘tiyatro’ diyenin de gerisinde aynı silüet, aynı zihniyet vardır.” dedi.

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.