Bursa’nın Eğitim Kurumları Salgınla Mücadelede ‘Ürettim Üssü’ Oldu

Bursa’da, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyetini sürdüren eğitim kurumları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında yaptıkları üretimle kentin ihtiyacını karşılayarak başka illere de destek oldu.

Türkiye’de salgının başlamasının ardından yaklaşık bir yılda mücadeleye destek veren eğitim kurumları, maske, dezenfektan, temassız dezenfektan cihazı, uyarıcı levha ve materyaller, maske makinesi, koruyucu tulum, siperlik gibi ürünler üreterek gönüllülük esasıyla çalıştı.

Başta mesleki ve teknik liseler olmak üzere bilim ve sanat merkezleri, özel eğitim uygulama okulları, imam hatip okulları, olgunlaşma enstitüsü ve halk eğitim merkezlerinin katıldığı üretim süreçlerinde Bursa’da 65 kurum, sürecin başından itibaren aktif rol aldı.

Fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına da ürünlerini ulaştıran meslek liselerinin atölyeleri ve üretim yapılan alanları, Kovid-19 sürecinde özel izinlerle açık tutuldu.

Üretime katkıda bulunan öğrenciler, döner sermaye işletmesinden kazanç elde edip aile bütçelerine de destek oldu.

Başta meslek liseleri olmak üzere birçok okulun üretime katkı sunduğunu belirten Dülger, sözlerini şöyle sürdürdü:

“10 milyonun üzerinde maske ürettik, bazılarını herhangi bir ücret de almadan insanların faydasına sunduk. İl Sağlık Müdürlüğümüzün ihtiyaç duyduğu alanlarda üretimler gerçekleştirdik. 540 binin üzerinde siperlik üretildi, 3 boyutlu yazıcısı olan bütün okullarımız ortak bir şekilde bu süreçte harekete geçti. 5 milyon litrenin üzerinde temizlik ve dezenfektan malzemesi üretimi yapıldı. Bu sadece Bursa ile de sınırlı kalmadı, çevre illere de bunu yaygınlaştırdık. Bursa bir göçmen şehri, bazı göçmen dernekleriyle onların göç ettikleri komşu ülkelerimize de ürünlerle katkı sunuldu. En büyük mutluluğumuz, pandeminin bir an önce bitmesi ve çocuklarımıza kavuşmakla gerçekleşecek. Okullarda kullanılan dezenfektan makinelerinin tamamını okullarımızda ürettik.”

AA

Exit mobile version