Bir Başarı Öyküsü: İnsan Vatanını Sever Platformu

Henüz 2020 yılının ortalarında bir avuç gönüllü Türk milliyetçisinin bir araya gelerek kurduğu ‘İnsan Vatanını Sever Platformu’ yıl sonuna kadar 6 ay gibi çok kısa bir süre içerisinde sayısız faaliyete imza atarak Türk Gençliğinin yardım eli oldu.

Türkiye başta olmak üzere Türk Dünyasına erişmeyi ve 21. yüzyılı Türk çağı yapmak amacıyla çeşitli Türk ülkelerinde etkinlikler yapıp bir sivil inisiyatif hareketi olan bu platform, önümüzdeki günlerde daha çok dikkat çekeceğe benziyor.

Gelin isterseniz bu bir avuç gönlü Türklük için çarpan gençleri biraz da olsa onların anlatımıyla tanıyalım.

Onları daha yakından tanımak için platformun yöneticisi Batuhan Karaköse’ye sorduk.

Biz Kimiz ve Neyi Amaçlıyoruz?

‘’İnsan Vatanını Sever’’ Kuruluş bildirimiz bu cümleyle başlıyor. Biz Namık Kemal’in bu dizelerini kendine düstur edinmiş, Başbuğ Atatürk’ün, İsmail Enver’lerin, Mehmet Talat’ların ve nicelerinin istibdata karşı duruşlarını yol bellemiş, ülkemizin mevcut durumundan endişe duyan bir grup vatansever Türk Milliyetçisi genciz. Biz tüm gençlerin, genç milliyetçilerin, genç Kemalistlerin sesiyiz mevcut düzene haykırışıyız. Kırmızı çizgimiz Atatürk ve Türklüktür, bu çizginin karşısındaki herkese düşman, yanındaki herkese dostuz. Çalışmalarımız, faaliyetlerimiz ve tüm gayretimiz bundandır.

‘’İnsan Vatanını Sever’’ bu dize platformumuzu tam olarak açıklıyor aslında. Gençliği düşük refah, baskılar, gelecek kaygısıyla büyüten bir iktidar. Tek vadettiği bu köhnemiş ve fosilleşmiş siyasetin içerisinde karamsar ve yılgın bir atmosfer. Vatanında hayallerinden ve emellerinden uzak, en büyük hayali yurtdışında yaşamak olan bir gençlik. İşte tam olarak bunlarla, gençliğin içerisindeki vatan ateşini söndürmeye çalışanların karşısındayız. Hala umut var demek için buradayız ve haykırıyoruz!

Dün Habur’da davulla zurnayla Peşmerge’yi karşılayanların, Fetullahçı Terör Örgütüyle iş birliği yapanların, vatansever Türk subaylarını ve aydınlarını iftiralar ve çeşitli kumpaslarla hapislerde çürütmeye çalışanların, Türklük ve Türkiye ile sorunu olanların; bugün Milliyetçiliğe sığınarak değerlerimizi, gençliğimizi, vatanımızı sömürenlerin karşısındayız, bununla mücadele ediyoruz!

Milliyetçiliği, milliyetçilik ile alakası olmayanların tekeline bırakmamak için; gençliğe umudun hala var olduğunu, bu vatanı oluşturan gençliğin mevcut duruma kayıtsız kalmadığını göstermek için; pes etmeden, yılmadan ve yıkılmadan mücadele ediyor ve edeceğiz.

Mevcut Faaliyetlerimiz:

Türk Milleti, Türk Dünyası ve gençlik için çalışıyoruz ve çalışmaktayız. Bugüne kadar ki faaliyetlerimiz şunlardır;

  1. Suriye Türkmenlerine Yardım

Platformumuzun başkanı Gökşen Anıl Ulukuş liderliğinde Suriye’de bulunduk. Bölgedeki aşiret reislerine sembolik bir hediye olarak Osmanlıca basım Nutuk, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin halihazırda bölgede sürdürdüğü Türkçe eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere, çocukların Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önderimizi tanımalarına da vesile olması için ‘’Çocuklar İçin Resimli Nutuk’’ dağıtılmıştır. Hediyelerin dağıtılması sonrası İnsan Vatanını Sever Platformu mensupları bölgedeki insani gıda yardım faaliyetlerine katılmışlardır.

2)İnsan Vatanını Sever Platformu Üyelerinin Katılımıyla Kemal Kılıçdaroğlu ile Video Konferans:

27 Kasım tarihinde İnsan Vatanını Sever Platformu olarak genç vatanseverleri, CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşturduk. Konferansa katılan arkadaşlarımızın, ana muhalefet liderinin yaklaşımını öğrenmek istedikleri konular üzerinden sorularını sordukları ve ülke gündemi üstüne değerlendirmelerin yapıldığı bir video konferans düzenledik.

3)Kardeş Ülkemiz Azerbaycan’a Destek

Önümüzdeki günlerde İnsan Vatanını Sever Platformu olarak önümüzdeki günlerde CHP ve Ankara Büyüşehir Belediyesinin projesiyle Platform başkanımız Gökşen Anıl Ulukuş liderliğinde Azerbaycan’a iki tırlık bir yardım konvoyu gönderdik.

4) Ulukuş TV

Platformumuz, YouTube’da Ulukuş TV üzerinden paylaşımlarını yapıyor. Politika, siyaset, tarih, gündem üzerine akademisyenlerle yahut konu üzerinde uzman kişilerle birlikte içerik üretiyor. Ayriyeten mevcut faaliyetlerimizdeki kayıtlar da Ulukuş TV üzerinden yayınlanıyor.

Yazılı ve Sosyal Medyada İnsan Vatanını Sever Platformu

Ekşi sözlükte platformumuz adına açılmış bir başlık halihazırda bulunuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında, ‘’Suriye’ye Gönderilen Nutuklar’’ meselesinden bahsetmesiyle bu faaliyetimiz Twitter üzerinde Türkiye gündemine girmişti. Olayın ardından Ulukuş TV’den yapılan açıklama da birtakım haber sitelerine konu olmuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığımız video konferans, Ulukuş TV üzerinden 1 Aralık’ta yayınlanmıştı. CHP’nin resmi Twitter hesabından video konferansın bir bölümü paylaşıldı. Bu paylaşımın ardından başta Sözcü olmak üzere bazı haber kaynaklarına, yaptığımız bu konferans ve kesitte değinilenler yansıdı.

Dirim Gazetesi

Exit mobile version