Manşet

Beyrut Patlamasına İlişkin Bağımsız, Uluslararası Soruşturma Çağrısında Bulundu

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) dün Beyrut limanında 200’den fazla kişinin ölümüne ve en az 6.000 kişinin yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili bağımsız, uluslararası bir soruşturma çağrısında bulundu.

Çağrı, Lübnanlı yetkililerin davayla ilgili olarak suçlanan iki eski bakanın Lübnan Yargıtayından soruşturmayı yürüten Yargıç Fadi Sawan’ın yerine geçmesini isteyen bir önergeyi sunmasının ardından 17 Aralık’ta olayla ilgili soruşturmaları askıya almasının ardından geldi.

HRW yaptığı açıklamada, “Ciddi yargı süreci ihlalleri ile dolu iç soruşturma ve siyasi liderlerin soruşturmayı durdurma girişimleri bağımsız, uluslararası bir soruşturma ihtiyacını güçlendiriyor.” Dedi.

Açıklamada HRW Lübnanlı araştırmacısı Aya Majzoub şunları söyledi: “Lübnanlı yetkililer, 200’den fazla insanın ölümüne ve şehrin yarısının harap olmasına neden olan patlamayla ilgili soruşturmanın beş gün süreceğine söz verdi, ancak altı ay sonra halk hala bekliyor cevaplar için. “

“Dahası, davayı ele alan mahkeme, tutuklu sanıkların yargılama haklarını sert bir şekilde ele almış gibi görünerek, adaleti sağlayamayacağına veya bunu yapmak istemediğine işaret etti.” Dedi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Lübnanlı yetkilileri, “yargının bağımsızlığını güvence altına almak ve ceza usullerinin uluslararası standartları karşılamasını sağlamak için yasaları derhal geçirmeye” çağırdı.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.