AsyaAvrupaDünyaGenelGündemKöşe YazılarıManşetOrtadoğuSiyaset

Eyhem ÇAMUR: Batı ve İsrail Projesi Rojova

Türkiye’nin güneyinde Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bir Terör Devleti kurmak istemişlerdi. Türkiye yi düşman gören ve bakan, bir devlet düşünün bunu neredeyse hayata geçirmeye çok yaklaşmışlardı. Bunun için vahşi bir terör örgütü yarattılar. Bu terör örgütü IŞİD Terör örgütünümdür.

IŞİD Terör örgütü ortaya sürerek YPG/PKK terör örgütünü kahraman ve halkın dostu imajını vermeye çalıştılar. Bununla birlikte meşruiyet kazandırmak istediler. Ama çok geçmeden halk bunların gerçek yüzünü gördü ve bugün hüküm sürdükleri bölgelerde ki halk teröristlerden nefret etmekte

Şimdi diyeceksiniz YPG/PKK terör örgütüyle beşmerge bir değildir. Ve beşmerge Türkiye’nin dostu, ama işin gerçeği bu değil, yakın geçmişe gidersek 2015 yılında IŞİD Terör örgütü AYNULARAP’a (KOBANİ) tiyatro saldırısında Iraktan Türkiye üzerinde beşmerge militan desteği göndermişti. Bu yardım ve destek beşmerge ve YPG/PKK terör örgütünün birlikte hareket ettiğini göstermez mi.?

Gelelim asıl konuya 2016 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti Fırat Kalkanı operasyonunuyla hem IŞİD Terör örgütünü ortadan kaldırmış oldu hemde YPG/PKK terör örgütünün, fırat nehrinin ve Afrin’nin arasında kalan bölgeyi elegeçirmesini engellemiş oldu. Ve kurulma ihtimali yuksek olan terör devletini ortadan kaldırdı. Daha sonra afrini terörden arındırarak, YPG/PKK terör örgütünün Akdenize koridor açma hayalini bitirdi.

2019 yılında Türkiye Barış pınarı operasyonu adı altında fıratın doğusunda Telabyad ile Rasulayın arasındaki bölgeyi tamamen terörden arındırarak büyük bir operasyona imza attı. Bu operasyonda Aynularap(KOBANİ) ve mümbüç Esed rejiminin eskerlerini bu iki bölgeye getirmesinin sonucunda Türkiye’nin orlarının ele geçirmesini engellendi. 

Aslında bir yandan Esed rejiminin de Terör örgütü YPG /PKK’nın destekicisi olduğunu bilmek gerek. Bugün her ne kader düşman görülselerde birlikte hareket ettikleri gerçeği göz önünde. Türkiyenin yaptı operasyonlar sayesinde şimdilik terör örgütü (rojuva) adı atında devlet kurma planını askıya alınmış oldu. 

Bu sorunu temamen ortadan kaldırmak için Türkiye ne yapmayı düşünüyor? Bunu merak ediyoruz değil mi? Onu bende bilmiyorum ama ne yapması gerekiyor diye sorarsanız bir önceki yazımda da anlattığım gibi bayırbucak’tan Mendeli’ye Birleşik Türkmeneli projesi gerçekleşmeli ve ivedilikle hayata geçirmeli.

Büyük Türkmeneli başkaların topraklarında kurulsun demiyoruz. Ancak bahsettiğimiz bölge Türkmen bölgesidir ve Türkmenlerin hem Türkiyenin kalıcı Gövenliği açısından hemde Türkmenlerin 100 yıldır maruz kaldıkları zülümve asimilasyon politikaların son bulması açısından çok önemlidir.

Eyhem ÇAMUR

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.