Bakanlığımızın Projeleri Kapsamında Turizmi 81 Vilayete Yaymak Var

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bakanlığımızın projeleri kapsamında turizmi 81 vilayete yaymak var. Şırnak’ın turizm değerlerini öne çıkaracağız. Turizm pastasından hak ettiği payı alması için Bakanlık olarak çalışacağız.” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak’a gelen Bakan Ersoy Cizre ilçesinde İçkale’yi ziyaret etti. Hamidiye Kışlası ve Cizre Surları’nda inceleme yapan Ersoy daha sonra Türk Kızılay Derneği’nce kurulan Kızılay Cizre Gönüllü Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Ersoy, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal-2 Harekatı’nda dün teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlere başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi. Çok önemli bir operasyonun başlatıldığını ifade eden Ersoy, “İnşallah güvenlik güçlerimiz bu operasyonu başarıyla tamamlayacaktır.” diye konuştu.

Şırnak’a kazandırılan çok değerli bir hizmetin açılışını gerçekleştirecek olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Ersoy, Şırnak’ta Bakanlık olarak başlattıkları ve yapmayı planladıkları projeler ile ilgili de ziyaretler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Ersoy, açılışını yapacakları Cizre Gönüllü Merkezi’nin çocuklara, gençlere, Şırnaklılara, Cizrelilere ciddi hizmetler vereceğini aktararak eğitim, bilim ve çalışma odalarından kütüphanesine, spor odasından kafeteryasına, yemekhanesinden mescidine kadar birçok hizmet sunan gönüllülük merkezinden tüm Şırnaklıların yararlanacağını kaydetti.

Şırnak’ın genç nüfusun en yoğun olduğu şehirlerden biri olduğuna işaret eden Ersoy, genç nüfusun yoğun olduğu yerlerde Bakanlık olarak kültürel yatırımlara hız verdiklerini kaydetti.

“Bakanlığımızın projeleri kapsamında turizmi 81 vilayete yaymak var. Şırnak’ın turizm değerlerini öne çıkaracağız. İlk başta arkeolojik ve kültürel değerleriyle başlayacağız, sonra turizm değerlerini ön plana çıkararak turizm pastasından hak ettiği payı alması için Bakanlık olarak çalışacağız.” diyen Ersoy, açılışını yapacakları Kızılay Cizre Gönüllü Merkezi’nin faaliyetlerine değindi.

Ersoy, “Gönüllülük eğitimleri, gönüllülük atölyeleri, gönüllülük temelli sosyal girişimcilik projeleri Kızılayın sahadaki tüm insani yardım programlarına gönüllü olarak katılımın nasıl olacağı ile ilgili eğitimlerin verildiği çok önemli çok faydalı merkez. Kızılay çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Hayata geçirilmesinde emeği geçen Genel Başkan Sayın Dr. Kerem Kınık ve yönetim kurulu üyelerine, Genç Kızılay Yönetim Kuruluna ve şube müdürüne, emek sunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

AA

Exit mobile version