Bakanlar ABD İle 9 Milyar Dolarlık Silah Alımı İçin Anlaşma İmzaladı

İsrailli bakanlar Pazar günü ABD ile 9 milyar dolarlık silah alımını onayladı .

Büyük anlaşma, çok sayıda bomba ve mühimmatın yanı sıra Chinook helikopterleri, F-35 savaş uçakları ve havada yakıt ikmal tankerlerinin satın alınmasını içeriyor.

Başlangıçta anlaşmaya karşı ihtiyatlı olsa da, anlaşmanın ABD bankalarından alınan krediler yoluyla ödenmesi nedeniyle, İsrail maliye bakanlığı, muhtemelen Washington tarafından İsrail’in anlaşmayı kabul etmesi veya ülkedeki yerini kaybetmesi için koyduğu iki haftalık bir süre nedeniyle iptal edildi ABD montaj hatlarındaki kuyruk.İ

İsrail halihazırda 16 Lockheed Martin yapımı F-35 savaş uçağına sahip ve 2019’da askeri bütçesi için 20,5 milyar dolar harcadı; GSYİH’sının yüzde 5,3’ü kadar.

Bu, yeni göreve başlayan ABD Başkanı Joe Biden’ın eski Başkan Donald Trump tarafından onaylanan silah satışlarını durdurması ve Suudi Arabistan’a mühimmat ve BAE ile 23 milyar dolarlık bir anlaşmada F-35 savaş uçağı paketi de dahil olmak üzere incelemeye sunmasıyla geldi.

Bu anlaşmalar, bölgedeki askeri üstünlüğünün bu tür teknolojiye sahip çevredeki Arap ülkeleri tarafından baltalanacağından korktuğu için İsrail hükümetinin paniğe kapıldığı anı yiyor.

MEM

Exit mobile version