Azerbaycan’ın zaferi Bölgemizin Ticari Yapısının Değişeceği Bir Dönemin Başlangıcı Oldu

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Azerbaycan’ın zaferi, bölgemizin ticari ve lojistik yapısının değişeceği yepyeni bir dönemin başlangıcı oldu.” dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ticari ilişkilerin geliştirilmesi için Azerbaycan ile imzaladıkları Tercihli Ticaret Anlaşması’nın (TTA) 1 Mart 2021 itibarıyla yürürlüğe gireceğini belirterek, “Ama bu bizim için bir başlangıç, bir ilk adım. Tercihli Ticaret Anlaşması’nın kapsamının genişletilmesi üzerine çalışmalarımıza başladık. Hedefimiz, Cumhurbaşkanlarımızın belirlediği 15 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak.” dedi.

Pekcan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Azerbaycan Cumhuriyeti Başbakanı Ali Esedov, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov ve iki ülke iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen Türkiye-Azerbaycan İş Forumu’nda bir konuşma yaptı.

Dünyanın ekonomik ve toplumsal olarak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının olumsuz etkileri ile mücadele ettiği bu dönemde Yukarı Karabağ’ın 30 yıldır süren işgalden kurtarılmasının kendileri için en güzel gelişme olduğunu belirten Pekcan,”Bu hadise hepimiz için büyük bir mutluluk ve motivasyon kaynağı olmuştur.” dedi.

Bakan Pekcan, karşılıklı yatırımların önemine dikkati çekerek, Türkiye’nin Azerbaycan’da 12 milyar dolar, Azerbaycan’ın Türkiye’de 19,5 milyar dolar yatırımı bulunduğunu vurguladı.

SOCAR’ın Türkiye’deki yatırımlarını önemsediklerini belirten Pekcan, SOCAR’ın petrol ve akaryakıt alanında kurduğu iki şirkete Eximbank üzerinden çok ciddi finansman imkanları sağladıklarını söyledi.

AA

Exit mobile version