Manşet

2 ABD Bombardıman Uçağı İsrail Üzerinden Basra Körfezi’ne Doğru Uçuyor

İki B-52 Bombardıman Uçağı ve iki F-15 savaş uçağı, 1 Mayıs 2020’de New Orleans, Louisiana’da Üniversite Tıp Merkezi’nin üzerinden uçuyor

İki Amerikan Boeing B-52 Stratofortress askeri bombacıları günlük İsrail Yedioth Ahronoth göre, İran Körfezi üzerinde İsrail hava sahasını başlığı uçan Pazar günü görülmüşler, Anadolu Ajansı bildirdi.

Gazete daha fazla ayrıntı vermeden, “Bu, son aylarda bu modelin Amerikan uçağının beşinci kez bölgeden geçerken görüldüğü” dedi.

7 Ocak’ta gazete, Amerikan F-16 savaşçılarının eşlik ettiği nükleer bomba taşıyabilen iki B-52 bombardıman uçağının iki ay içinde dördüncü kez İsrail üzerinden uçtuğunu bildirdi.

Bir gün sonra, Suudi Savunma Bakanlığı, Suudi Kraliyet Hava Kuvvetleri ve ABD Hava Kuvvetlerinin Suudi F-15 savaş uçakları, ABD bombardıman uçakları B-52 ve F-16 uçaklarını içeren ortak bir tatbikat gerçekleştirdiğini gösteren video görüntüleri yayınladı.

Geçen ay, iki B-52 bombardıman uçağı, bir buçuk ay içinde üçüncü kez İran’a karşı Amerikan güç gösterisinin bir parçası olarak İsrail hava sahasında uçtu.

İranlı nükleer bilimci Mohsen Fakhrizadeh’in Kasım ayında Tahran’da öldürülmesinin ardından ABD ile İran arasında gerilim arttı. İran Cumhurbaşkanı Hassan Ruhani, İsrail’i bilim adamını öldürmekle suçladı ve “güçlü misilleme” sözü verdi.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.