GündemManşetSiyasetTürk DünyasıYurtiçi

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu Resulzade’nin kabri başında ‘Hocalı Katliamı’ anma etkinliği düzenlendi

İnsan Vatanını Sever Platformunca, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu Mehmet Emin Resulzade’nin kabri başında ‘Hocalı Katliamı’ anma etkinliği yapıldı.

İnsan Vatanını Sever Platformunca, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu Mehmet Emin Resulzade’nin kabri başında “Hocalı Katliamı” anma etkinliği yapıldı.

Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki anma etkinliğinde, Hocalı’da katledilenler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve dualar edildi.

Platformun Başkan Yardımcısı Denizcan Dede ve İVSP Başkanı Gökşen Anıl Ulukuş konuşma yaptı.

Platformun Başkan Yardımcısı Denizcan Dede, buradaki açıklamasında, Hocalı Katliamını Rusya’nın planladığını, Ermenistan’ın da tetikçiliğini yaptığını söyledi.

Dede, Hocalı Katliamı’nın insanlık için bir utanç olduğunu ifade etti.

Gökşen Anıl Ulukuş’da yaptığı konuşmada, Hocalı soykırımını yapan çetelerin daha sonra Ermenistan devletinin yönetiminde söz sahibi olduğunu belirtmiş ve Ermenistan’ın savaş yanlısı politikalarını eleştirdi.. Ulukuş, Platform bünyesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı Türk devrimlerine bağlı olan herkesin yer aldığını ve birlik içerisinde bu tip insanlık suçlarının tekrar yaşanmaması için mücadele edeceklerini vurguladı.

İYİ Parti Mamak İlçe Başkan Yardımcısı İdris İğde: ‘Bu soykırım Kafkasya’daki tüm Müslüman ve Türk topluluklarının tamamına yapılmış bir insanlık suçudur diye kaydederken, sözlerini Türk milletinin birliği ve bütünlüğü için, dünyada yaşayan tüm Türklerinde bağımsızlığı ve özgürlüğü için daha çok çalışmamız gerektiğini ve ancak bu şekilde bu katliamların ve Türklere karşı yapılan sistematik soykırımların önüne geçilebilineceğini ifade ederek sözlerini bitirdi.

Anma etkinliğine, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ , İYİ Parti Mamak İlçe Başkan Yardımcısı İdris İğdi ve İYİ Parti Mamak İlçe Yönetimi, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı üyeleri de katıldı.

Dirim Gazetesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.