Azerbaycan Bakü’de Şuşa’yla İlgili Belgesellerin Ve Web Sitesinin Tanıtım Töreni Düzenlendi

“Sağlıklı Kalkınma ve Aydınlanma” Sivil Toplum Örgütü Bakü’de Azerbaycan Cumhuriyeti Sivil Toplum Kuruluşları Devlet Destek Ajansı’nın mali desteğiyle “Şuşa Yılı” yarışması kapsamında “Şuşa’nın Sanal Tanıtımı” projesini gerçekleştirdi. Proje kapsamında müzik bilimcisi ve araştırmacı bilim insanı Firidun Şuşinski’nin “Şuşa” kitabından uyarlanan “Şuşa Hakkında”, “Bülbül Evi Müzesi” ve “Duygular Paleti” belgeselleri çekildi, Şuşa’nın tarihini konu edinen shushainfo.com web sitesi oluşturuldu. Site, Şuşa’nın tarihini, kültürünü (anıtları, müziği, halıları, el sanatları, edebiyatı, mutfağı, kıyafetleri), şahsiyetleri (tarihi şahsiyetler, seçkin insanlar, kahramanlarımız, şehitlerimiz, gençler), sanal müze, sanal kütüphane, ekonomi, turizm ( doğa, oteller, dinlenme merkezleri), Şuşa ile ilgili fotoğraf galerisi, videolar ve belgesellerden oluşmaktadır. Ayrıca site, okurlarına güncel haberler de sunmaktadır.

15 Aralık 2022 tarihinde Şuşa Valiliği’nin organize ettiği “Sağlıklı Kalkınma ve Aydınlanma” Sivil Toplum Örgütü’nün hazırlamış olduğu “Şuşa’nın Sanal Tanıtımı” projesi çerçevesinde hazırlanan belgesel filmler ve shushainfo.com web sitesinin tanıtım töreni gerçekleştirildi. Tören Şuşa Devlet Müzikal Dram Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.
Projenin başında “Sağlıklı Kalkınma ve Aydınlanma” Sivil Toplum Örgütü başında Anar Khalilov bulunuyor. Belgesellerin yönetmenliğini Vugar Alisoy ve shushainfo.com web sitesinin programcılığını Khagan Maharramov üstlendi.

Sunum törenine Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın Şuşa ilindeki özel temsilciliği, Şuşa Şehri Devlet Koruma Dairesi, Azerbaycan Cumhuriyeti Sivil Toplum Kuruluşlarına Devlet Destek Ajansı, Mülteciler ve Göçmenler Devlet Komitesi, Bilgi; İşlem, Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Şuşa İl Valiliği, Yeni Azerbaycan Partisi’nin Şuşa ve Binagadi İl Örgütleri Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Şuşa İlçesinden tanınmış kişiler ve şehit aileleri, gaziler, bölge sakinleri ve medya temsilcileri katıldı.
Shushainfo.com web sitesinin ve “Şuşa Hakkında” adlı belgesel filminin sunumunun ardından etkinlik katılımcıları sunumla ilgili görüşlerini dile getirdiler. Sunum töreni “Duygu Paleti” belgesel filminin gösterimiyle sona erdi.

Exit mobile version