Avustralya, COVID-19 Karantina Değişikliği Çağrısı Yapıyor

Avustralya yetkilileri, Avustralya Açık tenis turnuvasına gelen insanlar için zorunlu otel karantinasının COVID-19’u durdurmak için çok önemli olduğunu söyledi, çünkü ülke Salı günü yerel olarak edinilen yeni vakaların olmadığı başka bir gün kaydetti.
Dünyanın 1 numaralı Novak Djokovic dahil dünyanın en iyi tenisçilerinden bazıları, ülkenin 14 günlük zorunlu otel karantinasını sorgulayarak, Şubat ayında Victoria eyaletinde başlayacak turnuva öncesinde tenis kortlarında konaklama sürecini tamamlamalarına izin verilmesi gerektiğini öne sürdü. 8.
Ancak Victoria başbakanı Daniel Andrews, değişiklik yapmayacağını söyledi.
Andrews televizyonda yayınlanan bir basın toplantısında gazetecilere “İnsanlar bir şeyler istemekte özgürler, ancak cevap hayır” dedi.
“Nereye gittiklerini biliyorlardı ve biz köşeleri kesmiyoruz veya özel düzenlemeler yapmıyoruz.”
Üç charter uçuşundaki yolcular koronavirüs için pozitif testler verdikten sonra 70’ten fazla oyuncu ve refakatçileri otel odalarına kapatıldı. Victoria, Salı günü otel karantinasında dört yeni vaka kaydetti, ancak bunlar toplum aktarımı olarak sayılmıyor.
Andrews, ülkenin en kalabalık ikinci eyaletini, yeni koronavirüsün ikinci bir enfeksiyon dalgasıyla mücadele etmek için aylarca süren bir tecrit altına aldıktan sonra 2020’de önemli bir baskı altına girdi.
Komşu New South Wales eyaletinde, Hollywood aktörü Matt Damon, Sidney’de bir “Thor” devam filmini çekmek için geldikten sonra otel karantinasından muafiyet aldı.
Yerel basında yer alan bir doktorun, karantina altına alınan bir doktorun 14 günlük karantinası için özel bir jetle uçtuğunu, kiralık bir evde güvenlik altında kalacağını ve hastane sınıfı temizlik ücretini ödeyeceğini söyledi.
Avustralya’nın sert hatlı sınır kontrolleri sıfır veya düşük tek haneli yeni coronovirüs vakalarının günlük numaralarını tutmak gibi sağlık otoriteleri tam 2021 yılında sınırlarını yeniden olmaz ülkeyi önerdi sonra, turizm operatörleri ek sübvansiyonlar için çağrıda
sanayi bir almadıysanız Turizm ve Taşımacılık Forumu CEO’su Margy Osmond, Avustralya Yayıncılık Şirketi’ne Mart ayında sona erecek olan federal ücret sübvansiyonlarının uzatılması, “12 veya 18 ay sonra bir turizm endüstrisine sahip olduğumuz için şanslı olacağız” dedi.
Ancak Baş Sağlık Görevlisi Paul Kelly, önümüzdeki ay bir aşı programı başlatmayı ummasına rağmen ülkenin sınırını yakında tam olarak yeniden açmasının pek olası olmadığını söyledi.
Kelly gazetecilere verdiği demeçte, “2021’e kadar bir tür normale dönme süreci olacak” dedi.
“Maalesef, uluslararası sınır değişiklikleri, ilk değil, en son değiştirilecek şeylerden biri olacak.”

ARAB NEWS

Exit mobile version