Manşet

İran, Türk Uçuşunu ve Yağışını Yönlendirmek İçin Alarm Sireni Kurdu

Tahran’dan geçen bir Türk uçağı ve bir siren sesi Cuma günü kafa karışıklığına neden oldu. Kentte düşen bir Türk uçağının iddiaları yetkililer tarafından reddedildi.

İran’ın başkentinde hava saldırısı sirenleri duyulduğunda, Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan Tahran’a seferi Azerbaycan Bakü’ye dönmeden önce havalimanının etrafında dönüyordu. İşte o zaman uçak kazasıyla ilgili iddialar sosyal medyada ortaya çıktı.

İran yetkilileri ve medyası daha sonra olayların ilgisiz olduğunu ortaya çıkardı. İmam Humeyni Havalimanı Halkla İlişkiler ofisi, Türk Hava Yolları uçağının “hava koşulları nedeniyle rotasını Bakü’ye çevirdiğini ve hava koşulları istikrar kazandıkça Tahran’a döneceğini” söyledi.

Tahran’ın güvenlikten sorumlu vali yardımcısı Hamidreza Goudarzi, devlet destekli Mehr Haber Ajansı’na verdiği demeçte, sirenin “şehirdeki örgütlerden birinin ses sisteminin etkinleştirilmesinden kaynaklandığını” söyledi.

Ancak Tahran’ın kriz yönetimi örgütünün genel müdürüne göre, bu sadece “şiddetli yağışların neden olduğu bir sızıntı nedeniyle devreye giren” bir güvenlik alarmıydı.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.