Manşet

İran, Macron’un Yeni Nükleer Anlaşma Çağrısını Reddetti

İran, cumartesi günü Fransız cumhurbaşkanının Tahran ile yeni bir nükleer anlaşma yapılması gerektiğine ilişkin açıklamalarını reddetti .

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Saeed Khatibzadeh, Ortak Kapsamlı Eylem Planı olarak da bilinen nükleer anlaşmanın “(BM) Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı Kararı tarafından onaylanan ve stabilize edilen çok taraflı bir uluslararası anlaşma olduğunu söyledi. tartışılabilir ve tarafları da kesin ve değişmez. “

Emmanuel Macron’u kendine hakim olmaya ve aceleci ve kötü niyetli tutumlardan kaçınmaya çağırdı.

Macron Cuma günü yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın nükleer anlaşmayla ilgili müzakerelere dahil olması gerektiğini söyledi.

Fransız yetkililer, Basra Körfezi Arap ülkelerine yapılan büyük silah satışlarından endişe duyuyorlarsa, politikalarını revize etseler iyi olur” dedi.

“Fransız silahları, diğer Batılı silahlarla birlikte, yalnızca binlerce Yemenliyi katletmek ve öldürmekle kalmadı, aynı zamanda Basra Körfezi bölgesindeki istikrarsızlığın arkasındaki ana nedendir” dedi. “Fransa, İngiltere, ABD ve diğerlerinden silah ihracatı akını durmadan, bu hassas bölgede istikrar ve sakinlik beklenemez.”

Khatibzadeh, ABD’nin anlaşmadan çekildiğini ve Avrupa’nın bunu sürdüremediğini belirtti.

Nükleer anlaşma kurtarılacaksa, ABD’nin geri dönmesi ve eski ABD Başkanı Donald Trump’ın görev yaptığı süre boyunca Tahran’a uygulanan tüm yaptırımları kaldırması gerektiğini söyledi.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.