ManşetOrtadoğu

Irak’a Ait Petrol Tankeri Mayınlardan Temizlendi

Irak ordusu Cuma günü yaptığı açıklamada, bir Irak petrol tankerinin gövdesine bağlı bir mayının tespit edilmesinin ardından boşaltıldığını ve patlayıcı uzmanlarının onu etkisiz hâle getirdiğini aktardı.

Ordu, yaptığı açıklamada, tankerin Basra Körfezi’ndeki Irak kıyılarının yaklaşık 28 deniz mili (52 km) açıklarında uluslararası sularda bulunduğunu ve Perşembe öğleden sonra cihaz bulunduğunda başka bir gemiye yakıt sağladığını söyledi.

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan bir güvenlik kaynağı, “Bu, ani bir patlamaya neden olabilecek sensörleri olan karmaşık bir deniz bombası” dedi.

Diğer iki güvenlik kaynağı, Irak donanmasının bölgeyi güvence altına aldığını ve geminin diğer gemilerden izole edildiğini söyledi.

Son birkaç yılda, artan bölgesel gerilimin ortasında, Basra Körfezi ve Kızıldeniz’de petrol tankerlerine birkaç saldırı gerçekleşti.

Ordu, Irak devlet petrol pazarlama örgütü SOMO’dan kimliği belirsiz bir müşteri tarafından kiralanan tankere nasıl bağlandığının netleşmediğini söyledi.

Kasım ayında, Yemen sınırının hemen kuzeyindeki Kızıldeniz’de bir Suudi Arabistan terminalinde Yunan yönetimli bir tankerde bir patlama meydana geldi.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.