Alman Firması Tarafından Limandan ‘İkinci Beyrut Bombası’ Kaldırıldı

Bir Alman firması, Lübnan’ın başkenti Beyrut limanından , şehri tahrip eden feci patlamadan yarım yıl sonra ülke dışına gönderilecek olan çok sayıda tehlikeli kimyasallar içeren konteyneri kaldırdı .

Almanya’nın Lübnan Büyükelçisi Andreas Kindl, Combi Lift şirketinin dün yaptığı açıklamada, Twitter’da “onlarca yıldır biriken ve Beyrut halkı için tehdit oluşturan 52 konteyner tehlikeli ve tehlikeli kimyasal maddeyi işlediğini” yazdı.

limanda aylar önce  bulunan tehlikeli madde , geçen yıl 4 Ağustos’ta Beyrut patlamasına neden olan limanda depolanan 2.750 ton amonyum nitrattan çok daha fazla olan yaklaşık 4.000 ton .

Combi Lift tarafından bulunan kimyasalların aşındırıcı asitler olduğu ve amonyum nitrat olmadığı bildirildi, ancak yine de firmanın yöneticisi “burada bulduğumuz ikinci bir Beyrut bombası” dedi.

Kimyasalları tutan konteynerler Almanya’ya gönderilmek üzere ayarlandı.

Kindl ayrıca Twitter’da Almanya’nın yakın zamanda Lübnan ordusuna “patlamadan sonra yıkılan deniz üssünü yeniden inşa etmek” için 2 milyon Euro (2.4 milyon $) sağladığını belirtti. Bu parayla tamamlanan iş eksikliğini eleştirdi, ancak “batık / enkaz halindeki gemilerin … ofislerin, rıhtım kenarının, kirlenmiş toprağın” bölgeye girerken hala görünür durumda olduğunu ve büyük ölçüde bulunduğunu söyledi.

MEM

Exit mobile version