Alevi dedeleri Alisiz Aleviliğe karşı birlik çağrısı yaptı

200’ü aşkın Alevi dedesini bünyesinde toplayan Ocakzadeler Meclisi ile Pir Hünkâr Hacı Bektaş Veli Dergâhı SERÇEŞME VAKFI bir basın açıklaması yaptı.

Meclisin ve Vakfın sözcüsü Ali Timurtaş Özmen imzalı açıklamada Alevi toplumu Ali’siz Aleviliğe karşı uyarıldı.

Almanya’nın en büyük eyaleti olan Nordrhein Wesfallen Eyalet Parlamentosu’nda 10 Aralık 2020 tarihinde alınan bir kararla, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’na (AABF) verilen “Kamu Tüzel Kişiliği” statüsü çerçevesinde yapılan açıklamada, Aleviliğin içinin boşaltılmasına ve Aleviliğin yeni bir din olarak inşa edilmek istenmesine dikkat çekildi. Açıklama metninde aşağıdaki hususlara vurgu yapılmış:

ALEVİLERİN HAK KAZANIMI BİZİ MEMNUN EDER

“Aleviler sadece Türkiye’de ve Türkiye’ye komşu bölgelerde değil, işçi göçleriyle birlikte dünyanın dört tarafına yayılmış bir inanç topluluğudur. Alevilerin başta ülkemizde olmak üzere vatandaşı oldukları devletlerle barışık yaşaması, temel haklarını elde etmesi ve inançsal dayanışmaları ile birliklerini sürdürmesi her bakımdan sevindiricidir. Aleviliği özünden koparmadan, İslamın Özü ve batınî yorumu olarak yaşamak hepimizin ortak iradesi, ortak hedefi ve sevinci olmalıdır”

ALMANYA’DAKİ GELİŞMELER ENDİŞE VERİCİ

“Almanya’nın en büyük eyaleti olan Nordrhein Wesfallen Eyalet Parlamentosu’nda 10 Aralık 2020 tarihinde alınan bir kararla, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’na (AABF) “Kamu Tüzel Kişiliği” statüsü verilmiştir. AABF ve onun çatı kuruluşu olan AABK (Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu) bir süredir Alevi yoluna aykırı işlere girişmişlerdir. AABF ve AABK, ‘Ali’siz Alevilik’ olarak bilinen ‘Hariciliğe’ evrilen bir sürecin de aktörü durumuna gelmiştir. Aleviliği İslam dışında ayrı bir din olarak yapılandırmak isteyen bu girişim, işi yüzlerce yıldır uygulanan Alevi erkânlarını özünden kopararak değiştirmeye kadar vardırmıştır. AABF ve AABK, Hacı Bektaş Veli Vakfı başkanı Veliyettin H. Ulusoy başkanlığında hazırlanan Alevi Bektaşi süreklerine aykırı bu zorlama erkânları, ABF ( Alevi Bektaşi Federasyonu) de desteklemiştir. AABF ve AABK, etnik ayrılıkçılığı temel alan ve teröre de yakın kimi kuruluşlarla ortak siyasi hedeflere kilitlenmiş ve ortak eylemlere girişmiş görüntüsü vermektedir. Ayrıca AABK, temsilcilerinin söz ve eylemleriyle ‘sözde Ermeni soykırımı’ iddialarını desteklemiş, ‘soykırım yalancıları’ arasına da katılmıştır.”

ALEVİLERE BİRLİK OLUN ÇAĞRISI

“Avrupa’da yaşayan canlarımız başta olmak üzere tüm Alevileri, * kurumlarımızdan Ali’sizleri ve terörizme pirim veren yöneticileri uzaklaştırmaya, * bunu yapamazlarsa Hz. Ali ve Ehlibeyt düşmanı Harici (Ali’siz Alevilik) oluşumlardan ayrılmaya, * teröre yakın duran eylemlerden uzak durmaya ve * Allah-Muhammed-Ali diyen Alevilik yolunun gerçek yolcusu kurumlara katılmaya davet ediyoruz. Aşk ile…”

Dirim Gazetesi

Exit mobile version