ABD’nin ticaret tehdidine rağmen İran gemisi Venezuela’ya ulaştı

Reuters’in bildirdiğine göre, İran bandıralı bir gemi bu hafta Venezuela’nın La Guaira limanına gitti ve Refinitiv Eikon analitik firması tarafından sağlanan gemi izleme verilerini aktardı.

Temmuz ayında Golsan, ülkenin ilk İran süpermarketini tedarik etmek amacıyla İran’dan gıda yüklü Venezuela’ya geldi. Daha sonra gemide alüminyum metal üretmek için kullanılan bir madde olan alümina tozu ile Cumhuriyet’e geri döndü.

Her ikisi de OPEC üyesi olan iki ülke, geçtiğimiz yıl boyunca yakın ticari işbirliği içindeler. İran, akaryakıt yüklü tankerlerini altın karşılığında Venezuela’ya gönderiyor ve ayrıca bunları başka ülkelere sevk etmek üzere Venezuela ham petrolü ile dolduruyor.

Aralık ayında, Ulusal İran Petrol Şirketi’nin (NIOC) Palau bandıralı bir gemi, Venezuela’nın bir nakliye şirketi olarak belirlenen PdVSA’dan 1,9 milyon varil petrol yüklemek için Venezuela limanı Jose’ye gönderdiği bildirildi. işlem.

Hem İran hem de Venezuela, Washington’dan aşırı yaptırım baskısı altında. Ocak 2019’da ABD Hazine Bakanlığı, PdVSA’ya yaptırım uyguladı ve Amerikan şirketlerinin şirketle geçiş yapmasını etkin bir şekilde yasakladı.

2020’de Washington, Rusya’nın Rosneft Petrol Şirketi’ni ve diğer dört yabancı nakliyeciyi petrol deviyle iş yaptıkları için cezalandırdı. Ancak uzun süredir Amerikan ekonomik baskısının ve silah ambargosunun hedefi olan İran, ABD yaptırımlarına meydan okuyarak yalnızca Venezuela ile bağlarını güçlendiriyor.

Kaynak almasdarnews

Exit mobile version