Manşet

ABD, Suudi Arabistan’ı Kendi Topraklarındaki Saldırılara Karşı Savunmaya Yardım Edecek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price Pazar günü yaptığı açıklamada, Yemen’de Husiler tarafından başlatıldığı anlaşılan bir saldırının ardından ABD yönetiminin, “ortağı” Suudi Arabistan’ın kendi topraklarında saldırılara karşı kendisini savunmasına yardım edeceğini söyledi.

Price, Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, “ABD, Suudi Arabistan’ın Riyad kentine yapılan son saldırıyı şiddetle kınıyor” dedi.

Price, ABD’nin “daha fazla bilgi topladığını, ancak sivilleri hedef almaya yönelik bir girişim gibi göründüğünü” vurgulayarak, “bu tür saldırıların uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve barış ve istikrarı teşvik etmek için tüm çabaları baltaladığını” vurguladı.

ABD’nin bölgedeki gerilimi yatıştırmak için diplomatik çaba gösterdiğini, ancak Suudi Arabistan’a düşman saldırılarına karşı yardım etmekten çekinmeyeceğini söyledi.

“Yemen’deki savaşı sona erdirmek de dahil olmak üzere, ilkeli diplomasi yoluyla bölgedeki gerilimleri azaltmak için çalışırken, ortağımız Suudi Arabistan’ın kendi topraklarındaki saldırılara karşı savunmasına da yardımcı olacağız ve istikrarı baltalamaya çalışanların hesap, “Fiyat tamamlandı.

Cumartesi günü, Yemen, Suudi liderliğindeki koalisyon deniyor düşürüldü Suudi başkenti Riyad’da doğru ateş bir hava hedefini. Koalisyon daha fazla ayrıntı vermedi, ancak Suudi medyası hedefin Husilerin Yemen’de attığı bir füze olduğunu söyledi.

MEM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.