ManşetSon Dakika

ABD Nükleer Denizaltısı, İran’ın Denizaltı Karşıtı Helikopteri ile Yakın Temas Halinde

BEYRUT, LÜBNAN 18:00 Bu hafta, Basra Körfezi bölgesinde yeni bir tırmanışta, bir ABD nükleer denizaltısının İranlı bir askeri helikopterle yakın temas kurduğu görüldü.

İran medyasında yayınlanan ve sosyal medyada paylaşılan bir videoda, ABD nükleer denizaltısının Basra Körfezi sularında İran’ın denizaltı karşıtı helikopter SH-3D ile yakın temas kurduğu görülüyor.

Aşağıda paylaşılan videonun 14 Ocak Perşembe günü Basra Körfezi’nde çekildiği iddia ediliyor; ancak ABD ve İran güçleri bu yakın yaklaşım hakkında henüz yorum yapmadı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu’daki İslam Cumhuriyeti’nin varlıklarını vurma konusunda tavsiye aradığı haberlerinin ardından, ABD ile İran arasındaki gerilim bir yıl boyunca zirvede.

Buna ek olarak, 27 Kasım’da nükleer bilimci Mohsen Fakhrizadeh’e düzenlenen suikast, İran ile ABD arasındaki kargaşayı daha da derinleştirerek, her iki ülkeyi de Basra Körfezi’ndeki askeri güçlerini bir dizi farklı hamle ile göstermeye sevk etti.

İran Silahlı Kuvvetleri, yakın zamanda, Basra Körfezi bölgesinde hedefleri yüksek hızda yüzebilme yeteneklerini sergiledikleri için en büyük insansız hava aracı tatbikatını Hürmüz Boğazı yakınlarında başlattı.

AMN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.