ManşetSiyaset

Malezya Başbakanı Muhyiddin Yasin, Kovid-19 Bittikten Sonra Genel Seçimlerin Yapılacağını Söyledi

OHAL’in sadece Kovid-19 gerekçesiyle uygulamada olduğunu belirten Muhyiddin Yasin, “Bu karar benim başbakanlıkta daha fazla kalmam için alınmadı.” dedi.

Malezya Başbakanı Muhyiddin Yasin, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tehlikesi geçtikten sonra genel seçimlerin yapılacağını açıkladı.

Başbakanlığa gelişinin birinci yıl dönümü dolayısıyla röportaj veren Başbakan Muhyiddin Yasin, olağanüstü hal (OHAL) ilanı, Malezya’nın dış politikasında son durum ve olası genel seçimlere dair değerlendirmelerde bulundu.

12 Ocak’ta 1 Ağustos’a kadar ilan edilen ve muhalefet cephesinde tartışmalara konu olan OHAL’in sadece Kovid-19 gerekçesiyle uygulamada olduğunu belirten Muhyiddin Yasin, “Bu karar benim başbakanlıkta daha fazla kalmam için alınmadı.” dedi.

Muhyiddin Yasin, OHAL kapsamında meclisin feshedilmesinin, kendisine yönelik güvensizlik oylaması girişimlerini engellemeyi amaçladığı iddiasına ilişkin, “Mecliste benim kadar çoğunluk elde eden başka bir parti yok. Bundan önce çoğunluk hükümeti kurmak için bir teşebbüse girişildi, ama başarısız oldu. Başbakan olarak meclis çoğunluğu ve yasal meşruiyetim olduğuna inancım tamdır.” şeklinde konuştu.

Malezya Başbakanı, Kovid-19 salgınının ağustostan önce kontrol altına alınabilmesi durumunda OHAL’in daha erken kaldırılabileceğini kaydetti.

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyicinizi kapatarak tekrar deneyin.